Obrázek k článku Překvapení v Eurovizi. Do soutěže míří pankáč Johnny Rotten s  Public Image Ltd
| Jarda Konáš | Foto: Public Image Ltd., Press

Překvapení v Eurovizi. Do soutěže míří pankáč Johnny Rotten s Public Image Ltd

Skupina Public Image Limited, jejímž frontmanem je Johnny Rotten ze Sex Pistols, překvapila snad všechny. S procítěnou písní o manželce trpící Alzheimerem chce uspět v Eurovizi, soutěži považované mnohými za popovou šaškárnu.

Před pár lety frontman Public Image Limited John Lydon, známý z éry Sex Pistols jako Johnny Rotten, oznámil světu smutnou zprávu. Jeho žena Nora trpí Alzheimerovou chorobou a situace zašla tak daleko, že v roce 2020 Lydon utnul práce na nové desce, aby se mohl naplno věnovat péči o svou manželku.

Nyní se Public Image Limited vrací se singlem Hawaii, který Lydon Noře věnoval. „Je určená každému, kdo na své cestě životem prochází těžkým obdobím spolu s osobou, na které mu nejvíc záleží. Je také vzkazem naděje, že láska nakonec nad vším zvítězí,“ popsal Lydon nový singl.

Hawaii je procítěná až zasněná skladba, jakou nejspíš čekal málokdo. Co ovšem nečekal nikdo, jsou ambice kapely uspět s Hawaii v Eurovizi. Public Image Limited už oznámili, že se zúčastní irského kola, jehož vítěz bude v Eurovizi zemi reprezentovat. Nominační klání proběhne v přímém přenosu 3. února a už teď můžeme směle tipovat, že Public Image Limited budou patřit mezi favority. Ačkoliv je Eurovize mezi hudebními fanoušky přijímána spíš rozpačitě, finálová účast Public Image Limited by soutěži bezpochyby přidala trochu té důstojnosti. Držme Lydonovi a jeho partě palce!