Obrázek k článku Konec vlády rapperů. Přišli Rammstein a sesadili všechny z trůnu
| boi | Foto: Bryan Adams, Universal Music

Konec vlády rapperů. Přišli Rammstein a sesadili všechny z trůnu

Novinka německých provokatérů se ihned po vydání vyšvihla na čelo tuzemské albové hitparády. Album Zeit odsunula z prvních míst Calina, Viktora Sheena i Yzomandiase.

Otázkou samozřejmě zůstává, na jak dlouho. V první desítce nejúspěšnějších alb týdne totiž přesto rap dominuje. A to nejen tuzemský. Na šesté pozici startuje nové album I Never Liked You od amerického rappera, který si říká Future. Mimo hip hop a současný pop je v první desítce nejúspěšnějších už jen jediná nahrávka. Sólové album Asi se mi nebude chtít, kterým se Petr Janda rozhodnul oslavit osmdesátiny, je aktuálně na deváté pozici. 

Obě rocková alba v žebříčku se setkala s dobrými kritikami. „Zeit naplnil všechna očekávání. Vyrovnat se hitům z velmi úrodné minulé desky a konečně i hitům z minulosti, jako jsou nesmrtelné Du Hast či Amerika, je složité a Rammstein po tom nejspíš ani neprahnou. Jejich kolo času se dnes otáčí jiným tempem a oni v  něm hrají tu nejlepší muziku pod sluncem,“ psali jsme v recenzi na nové Rammstein. 

„Jsou to písně člověka, který miluje život, prožívá šťastné stáří, žije ve vzpomínkách, ale zároveň si užívá každou chvíli, která mu ještě zbývá. Prostě, je to vyhřívání starých kostí na sluníčku,“ pochválil sólovku Petra Jandy ve své recenzi Josef Vlček.

Co se týče ostatních hitparád, tam se mnoho nemění. Digitálním žebříčkům stále vládne Calin, který sklízí úspěchy s novou, taneční verzí Hannah Montana. Nejúspěšnější tuzemskou skladbou v rádiích zůstává singl Nejsi sám, který uvozuje album Posledné veci od Mira Žbirky.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Headliner (@headliner_cz)