Obrázek k článku Foto: Tata Bojs řádili s dvojčaty z 20 Minutes i ženskou částí slavného ukrajinského projektu Tonka
| Marek Reinoha | Foto: Marek Reinoha

Foto: Tata Bojs řádili s dvojčaty z 20 Minutes i ženskou částí slavného ukrajinského projektu Tonka

Hanspaulská kapela se po koronavirové pauze vrátila na koncertní pódia a nemohla vynechat ani brněnské Sono, jehož publikum ji miluje. Předskakovala skupina Tonka z Ukrajiny.

Před zaplněný klub si s sebou Tata Bojs přivezli ukrajinský projekt Tonka, který v Kyjevě v roce 2018 založila zpěvačka Aljona Karas a hudební producent Yaroslav Tatarchenko. Později se k nim přidal ještě bubeník Denys Shvets. Tonka má za sebou čtyři EP, osm videoklipů a vystoupení na největších ukrajinských hudebních festivalech.

V České republice se projekt v Sonu představil poprvé, ale kvůli válce mohl dorazit jen v čistě ženském složení. Muži zůstali na Ukrajině bránit vlast před brutálními agresory. I tak si však kapela Tonka získala srdce brněnských fanoušků inteligentním elektronickým popem, kterému dominuje zpěvaččin jedinečný hlas.

Pak již přišli na řadu Tatáči doprovázeni vokály dvojčat z 20 Minutes a opět předvedli referenční ukázku toho, jak má vypadat dokonalé vystoupení. Oni to prostě umí.

Aniž by se publiku přehnaně podbízeli, poskytli díky kombinaci muziky, pódiové prezentace, výtvarné vizualizace běžící za kapelou a hlavně svému nadhledu i neskutečnému nasazení publiku téměř šamanský hudební zážitek. Bezchybný parádní koncert to byl.