Obrázek k článku Cesta Kiss se blíží ke konci, vzniká film o divokých začátcích
| Liv Boková | Foto: Universal Music

Cesta Kiss se blíží ke konci, vzniká film o divokých začátcích

Životopisný snímek o ikonické glam rockové kapele by se měl objevit na Netflixu. Zmapuje úplné začátky její hvězdné kariéry. Konkrétně první čtyři roky.

V podcastu The Rock Experience with Mike Brunn to řekl mnohaletý manažer kapely Doc McGhee.

Plány natočit film o KISS jsou tu už pár let, teď se jich podle McGheeho chopila společnost Netflix, která koupila práva a hodlá proměnit v realitu. Snímek chce odvysílat v roce 2024. Přesný termín zatím není známý.

„Je to biografický film o prvních čtyřech letech bohaté historie KISS. Právě začínáme. Nápad jsme prodali, všechno je potvrzeno, máme i režiséra,“ prohlásil McGhee v aktuálním rozhovoru. „Už se to hýbe a ven s tím půjdeme příští rok.“

První zprávy o zamýšleném snímku se objevily v roce 2021, kdy frontman Paul Stanley zmínil, že četl opravdu kvalitní scénář. Jako pracovní název tehdy uvedl titul Shout It Out Loud, což je hitová píseň z dílny KISS z roku 1976. Na filmu měl pracovat Joachim Rønning, režisér pátého dílu Pirátů z Karibiku. Jestli se režie opravdu ujme, v tuto chvíli není jasné. Stejně tak zatím není veřejně známo, kdo bude hrát členy kapely a další důležité postavy, které ovlivnily její zrod a vzestup.

Manažer McGhee dříve o snímku řekl: „Myslím si, že to bude velmi zajímavý pohled na vznik KISS, tehdejší způsob myšlení členů kapely, společenský tlak, jemuž byli všichni v 60. a 70. letech vystaveni a kapele umožnil se dostat do popředí zájmu. Scénář je velmi dobře napsaný.“

Připomeňme, že KISS mají letos dokončit rozlučkové koncertní turné End of The Road Final 50 Tour, pravda, už několikáté poslední turné, tentokrát to však má být opravdu definitivní. 10. června v rámci něj vystoupí v pražské O2 areně.

Úplně poslední koncerty kariéry by KISS měli odehrát 1. a 2. prosince letošního roku v Madison Square Garden v New Yorku, tedy ve městě, kde právě před půl stoletím vznikli.