Obrázek k článku Billie Eilish boduje s Bondem a bude nejmladší headlinerkou Glastonbury
| Vojtěch Tkáč | Foto: Universal Music

Billie Eilish boduje s Bondem a bude nejmladší headlinerkou Glastonbury

Devatenáctiletá zpěvačka Billie Eilish každý měsíc pokoří aspoň jeden milník, o kterém si jiní umělci mohou nechat zdát. Nejmladší držitelka Grammy za album roku se odteď bude moct nazývat i nejmladší sólovou headlinerkou v dějinách britského festivalu Glastonbury.

Jedné z největších popových hvězd planety se daří i díky nové bondovce, kterou můžete právě teď zhlédnout v kinech. Vedle toho, že film Není čas zemřít zaznamenal velmi pozitivní recenze, má za sebou úspěšnější první týden v kinech než jakýkoliv předchozí díl v sáze Jamese Bonda. V komerčně největším snímku roku 2021 zazní také titulní skladba No Time To Die, kterou Eilish vydala už loni v únoru. Nepřekvapí, že se i v tomto případě stala vůbec nejmladší autorkou bondovské písně, pod kterou se v minulosti podepsali velikáni jako Adele, Louis Armstrong, Tina Turner a Tom Jones.

Za píseň obdržela sošku Grammy, kterou jen rozšířila svou početnou sbírku všemožných ocenění debutového alba When We All Fall Asleep, Where Do We Go?. Vzhledem k nekonečně sílící popularitě, o níž svědčí mimo jiné i 93 milionů sledujících na Instagramu, jde očekávat, že se s obdobným zdarem setká i druhá řadová deska Happier Than Ever, která vyšla na samém konci července. Na poslechových platformách v čele s Apple Music byla, co se počtu uložení předem týče, nejočekávanější nahrávkou v historii. Billie s novinkou, o jejíž produkci se kompletně postaral její starší bratr Finneas, okamžitě obsadila první příčky významných hitparád nejen v USA a Velké Británii, ale i po téměř celé Evropě včetně Česka.

Za aktuální triumf můžeme označit zprávu o vystoupení Billie Eilish na legendárním britském festivalu Glastonbury. Po dvou zrušených ročnících, kdy se měli v roli headlinerů představit Kendrick Lamar, Taylor Swift nebo Paul McCartney, začínají okolnosti nasvědčovat tomu, že se Glasto v červnu 2022 konečně vrátí. A během pátečního večera na proslulé Pyramid Stage vystoupí coby hlavní hvězda právě Billie Eilish, která je prvním a dosud jediným zveřejněným jménem programu.